Schutter cafébaas krijgt vier jaar met uitstel

Tom D.T. (37) is door de rechter veroordeeld tot vier jaar cel met uitstel.

De schutter van de cafébaas krijgt vier jaar met uitstel. Hij is schuldig bevonden aan poging doodslag op Wim Vlemings, de uitbater van Café ’t Wit Paard in Heist-Goor.

Op 16 januari 2015 trok de dertiger een vuurwapen, richtte het tegen de slaap van de cafébaas en schoot.

“Een mirakel dat het slachtoffer dit heeft kunnen overleven”, zei de rechter. De Heistse cafébaas overleefde omdat hij vlak voor het schot het wapen kon wegduwen. De kogel boorde zich door zijn linkerhand en in zijn hals.

Herkwalificatie naar poging doodslag

Vorige maand moest D.T. zich verantwoorden voor moordpoging, maar de feiten werden gisteren geherkwalificeerd naar poging doodslag. “De voorbedachtheid kon niet worden aangetoond. De intentie om te doden wel”, voegde de rechter toe in haar vonnis.

De man kreeg vier jaar met uitstel, onder voorwaarden. Zo moet de man psychisch laten behandelen en kreeg hij een alcoholverbod. Aan de cafébaas moet hij een schadevergoeding betalen van 5.000 euro.

“Ik kan me vinden in de straf”, reageerde Vlemings. “Vergeven kan, vergeten niet. Ik blijf achter met een verwonde vinger. Maar het allerbelangrijkste is dat hij hieruit leert en op het rechte pad blijft.”

De dader kan in beroep gaan.

bron: HLN.

 

Schutter cafébaas krijgt vier jaar met uitstel

© Tim Evanson