Relatie blijft overeind ondanks zwaar partnergeweld

De 41-jarige Wim K. uit Noorderwijk riskeert een gevangenisstraf van 10 maanden voor twee gevallen van partnergeweld. Telkens bonkte hij het hoofd van zijn vriendin op de grond. De relatie blijft overeind ondanks zwaar partnergeweld

Wim K. maakte zich zowel in 2011 als in 2012 schuldig aan partnergeweld. De eerste feiten deden zich voor op 26 december 2011. “Hij was onder invloed van drugs. Toen hij wakker werd en zijn vriendin hem aansprak op zijn gedrag is er ruzie ontstaan”, zegt openbaar aanklaagster Sara Boogers. “Hij heeft haar een duw gegeven en dreigde haar katten te vermoorden.” De vriendin van Wim K. vluchtte naar buiten. “Hij ging haar achterna en heeft haar een trap in de rug gegeven, en vervolgens met haar hoofd tegen de grond geslagen. De vrouw moest zich verweren door te bijten. Ze was tien dagen arbeidsongeschikt”, aldus nog Boogers.

In oktober 2012 ging Wim K. opnieuw door het lint. De politie trof zijn vriendin aan met zware verwondingen in het gezicht. “Hij had haar een kopstoot gegeven en weer met het hoofd tegen de grond geslagen”, zegt Sara Boogers. “Hij beweert dat zij is beginnen slaan nadat hij haar gsm had kapot gegooid op de grond. Hij zou de vrouw alleen vastgepakt hebben om zich te verdedigen, maar die versie komt niet overeen met de verwondingen.”

Het openbaar ministerie vraagt naast een celstraf van 10 maanden ook een geldboete van 550 euro. Wim K. hoopt op een werkstraf. “Hij betwist de feiten niet, maar nuanceert wel de ernst”, zegt zijn advocaat Peter Verpoorten. “Zijn toenmalige drugsgebruik lag aan de basis. Intussen is hij afgekickt. Hij is nu volledig clean en ook zijn alcoholprobleem heeft hij aangepakt. Het koppel woont intussen terug samen.” Vonnis op 10 februari.

Bron: HLN.