Hugo Verhaegen nieuwe stafhouder balie van Turnhout

Hugo Verhaegen nieuwe stafhouder balie van Turnhout

Bij de start van het gerechtelijk jaar heeft de Herentalse advocaat Hugo Verhaegen (59) het stafhouderschap van de advocaten van de balie van Turnhout op zich genomen. Hij neemt die functie over van de Kastelse advocaat ­Johan Michielsen.

Na Leo De Peuter, André Demet en Jacques De Canniere is Hugo Verhaegen de vierde Herentalse advocaat in de geschiedenis die deze erefunctie te beurt valt. Meester Verhaegen behaalde zijn diploma als doctor in de rechten in 1972. Na drie jaar stage werd hij in 1975 ingeschreven als advocaat bij de balie in Turnhout.

Baas aan de balie

Als stafhouder vertegenwoordigt hij de 254 advocaten van de Turnhoutse balie en voert hij de besluiten van de Raad van de Orde van Vlaamse Balies uit. Zijn belangrijkste functie is de scharnier te zijn tussen de advocaten van de Turnhoutse balie en de rechtbank. Hij kan ook tuchtprocedures in gang zetten.

De nieuwe stafhouder zal de functie, zoals gebruikelijk, voor twee jaar op zich nemen. De stafhouder –steeds een ervaren en gedegen advocaat- wordt bij de verkiezing voorgedragen door zijn confraters. Hugo Verhaegen is plaatsvervangend vrederechter.

Hij is ook sociaal geëngageerd als voorzitter van de Herentalse Geschiedkundige Kring, lid van de vzw Ter Vesten in Herentals en lid van het dagelijks bestuur van sociale instelling Den Brand.

 

Hugo Verhaegen nieuwe stafhouder balie van Turnhout