Atletiekcoach heeft spijt van misbruik minderjarigen

Spijt van zijn daden

De atletiektrainer die ontmaskerd werd door de seksueel getinte sms’en die hij naar de 13-jarige stuurde, zegt spijt te hebben van zijn daden. “Ik hoop dat ik word veroordeeld voor wat ik heb gedaan en niet voor wat er wordt geschreven”, zei hij gisteren op zijn proces in Turnhout.

De 31-jarige Dirk G. uit Beerse – de man is ondertussen naar het Limburgse Bilzen verhuisd – riskeert een jarenlange celstraf voor de verkrachting van drie minderjarige meisjes en het aanranden van twee andere.

“Afgod”

“Een van de meisjes was amper 13. Hij zocht haar overal op, tot in het zwembad toe. Hij stuurde de slachtoffers sms-berichten, zelfs ‘s nachts. In het eerste geval ging het om een pubermeisje, en die zijn vatbaar voor zoveel aandacht”, zei meester Bieke Verhaegen namens de burgerlijke partijen.

“Ze werd verliefd op haar afgod. Na bijna elke wedstrijd hadden ze seks achteraan in het clublokaal op een mat. Herhaaldelijk heeft ze gevraagd om te stoppen omdat het pijn deed. Na een tijdje wilde ze niet meer deelnemen aan wedstrijden. G. gebruikte ook emotionele chantage, want hij beweerde haar nodig te hebben omdat zijn verloofde was overleden. Er is nooit een verloofde geweest.”

Dirk G. geeft toe dat hij met dat meisje te ver is gegaan, maar de verkrachtingen van twee andere meisjes ontkent hij. “Bij een van de slachtoffers waren de ouders op de hoogte van de relatie en in het andere geval is het slachtoffer zelf gaan rondvertellen dat ze seks hadden gehad”, verdedigde meester Bram Claes zijn cliënt.

Het vonnis volgt op 16 maart.

bron: GVA.

justitie

© sn6200